fotografická soutěž

holek z MMB a nejen jich ...

Lesní ticho

Moje momentální největší okouzlení je věnované přírodě, lesu a tichému životu v něm.
Od:MatinaZ - MrtiZ.
Olympus E 30
Zuiko digital 40-150mm
Doba expozice: 1/100
Clona 4
ISO: 100
Blesk: ne
Úpravy: kontrast, ořez

Od:MatinaZ - MrtiZ. 
Olympus E 30
Zuiko digital 40-150mm
Doba expozice: 1/400
Clona: 4,2
ISO: 200
Blesk: ne
Úpravy: vyrovnání horizontu

19 komentářů:

Luciik řekl(a)...

3 body

to prolínání sluníčka je fakt okouzlující, cítím vůni lesa, když se na tu fotku dívám...
I včelky líbí mooooc. Barvou, kompozicí.

Unknown řekl(a)...

3 body

včelky jsou dokonalé líbí se mi teda maximálně a sluneční paprsky taktéž úžasné :-) obě fotky jsou nádherné, měkké příjemné, takové relaxační :-)

Bára řekl(a)...

4 body

uchvacuje mě ta pohoda, která z fotek přímo čiší, velmi příjemné barvy

Anonymní řekl(a)...

moc se mi líbí ten úl, kdyby tu byl samostatně, tak ode mě dostane plný počet bodů. Mám-li ale fotky hodnotit jako celek, tak bohužel.

Mám ráda les, mám ráda to světlo prostupující korunama stromů, vůni tepla a dřeva... Ta první fotka mi ale tyto pocity nenavozuje. je tam toho moc ...

Lenka S řekl(a)...

paprsky ve stromech mě naprosto dostávají ,hlavně na podzim...myslím,že ty bys mohla vyfotit lépe,nasadila jsi si na sebe vysokou laťku "o)ale úl je bezvadnej a dokonalej ,ty včeličky to je krása,ale body došly "o(

LuciPísek řekl(a)...

3 body - kdyby byly vloženy jen včelky, dala bych 5 - jsou jednoduše dokonalé - barevně i kompozičně. Les v tomto pojetí mě tolik neuchvátil, je tam na mě moc paprsků - a tak, když hodnotím, jako celek - dávám tedy 3 :)

Michajela řekl(a)...

2 body
Moc pěkné, krásné barvy, teplo z fotek valí.. Sper!

petra p.h.o.t.o řekl(a)...

Marti ten úl je naprosto úžasný. To bych chtěla někdy vyfotit, moc se mi líbí, že jsou včelky v letu .... je to nádherná fotka a barevnost úlů tomu jen dodává. Vrať se tam a nacvakej jich víc ..... myslím že to bude parádní série.

Unknown řekl(a)...

úl je opravdu nádherný. Nevím, proč jsou ale u tebe vloženy fotky dvě v jednom, já minule měla každou zvlášť a i dneska tu vidím dvě fotky od stejného autora každou zvlášť ... myslím, že tak by to bylo lěpší a posbírala by jsi víc bodů, ikdyž já ti žádný nedávám, ne že by se mně to nelíbilo, to ani zdaleka ne, ale došly jinde ....

photo by jari78 řekl(a)...

Ta první je na mě nějak moc, mám ráda tyhle "prosvítací" takový jemnější

Včelková je super, ta se mi líbí moc
3body

petra p.h.o.t.o řekl(a)...

Marti prosím tě mohla by jsi přidat na svůj blog tu koláž? Přemýšlím jak jsi to myslela ..... fakt by mě to moc zajímalo.

Martina Zímová řekl(a)...

Petruš vložím, je to ale jenom klasika, dvě fotky vedle sebe, líbil se mi ten kontrast paprsků a tmavý části úlu.
Ten úl jsem našla náhodou, jeli jsme kolem a úplně na mě volal, ať si ho vyfotím, je to 14 dní stará fotka a už ho asi nevyfotím, protože se mi rozbil ten objektiv, s 50 bych se asi bála přiblížit blíž :-)
Simčo to jsem psala Báře já, aby mi ty fotky dala k sobě, prostě mi k sobě ty fotky sedí, nechtěla jsem je dát zvlášť - tiché živé paprsky a protiklad bzučení úlu a život v něm...

Unknown řekl(a)...

Aha, tak to jo. Jako ono to k sobě jde, jak barvou, tak tématem. A taky jsem hned věděla, při shlédnutí náhledů, že tohle jsi ty, protože tyhle barvy a lehkost, vzdušnost prostoru, umíš jen a jen ty.

Katka Marečková řekl(a)...

Úplně se v tom lese vidím, krásně zachyceno. Jen mám pořád v paměti tvoje větve stromu v protisvětle a ty se mi líbí víc :-(

Káťa řekl(a)...

4 body, nádhera!!!! čekala jsem na to a je to tady!!! :-)

Věra Davidová řekl(a)...

5 bodů
Obě fotky na mě působí snově a okouzlují mě. Včelková je úžasná barevně a kompozicí, les působí tichem a klidem. Komentář je třešnička na dortu, mám teď momentálně podobný pohled na život a proto mě to asi tak moc oslovilo.

Lucie řekl(a)...

5 bodů

Pro mě TOP!
Byla to první fotka, kterou jsem v náhledech rozklikla. Nádherná,dívám se na ni a jsem v lese. Paprsky prostupují větvemi a úplně cítím v nose tu nádhernou vůni lesa a slunce. Je to jedinečná vůně, která mě vždy donutí zastavit se a užít si ji!!! Krásná fotka! A děkuju :)

gugina řekl(a)...

ty úly jsou nádherný...na obou fotkách se mi moc líbí to měkké světlo, obě působí příjemně, pohodově, letně...super

pebble řekl(a)...

Fantastické úly :)


5 bodů

Okomentovat